PRAKTIJK

Bij autorijschool Jan van Eerd kun je terecht voor rijlessen:
• personenauto (B rijbewijs)
• aanhangwagen (E bij B rijbewijs).
Tevens kun je opfrislessen nemen en caravantraining volgen.

Je hebt een vaste instructeur en je lest op momenten dat het jou uitkomt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de tijdsduur van de rijlessen:
• Voor personenauto is een tijdsduur van 60 minuten het meest gebruikelijk. Lessen van 50, 90 of 120 minuten zijn ook mogelijk.
• Voor aanhangwagen rijlessen wordt een duur van 90 minuten aanbevolen. Ook hier heb je de keuze uit meerdere opties, namelijk 60 of 120 minuten.


THEORIE

Naast praktijklessen biedt Jan van Eerd ook theorielessen. Dit wordt samen met zijn collega’s van Verkeerscentrum Weert verzorgd. Een belangrijk onderdeel van autorijden is de verkeerstheorie. Door deel te nemen aan de theorielessen ben je beter voorbereid op je theorie- examen. Het slagingspercentage van Verkeerscentrum Weert bij theorie examens is ca. 90%. Het landelijk gemiddelde ligt op ca. 47%. Tijdens de theorielessen maak je gebruik van de modernste apparatuur. Verkeerscentrum Weert hanteert hetzelfde systeem als bij het CBR theorie- examen.
Ook bij de praktijklessen heb je veel profijt van de theorielessen. Doordat je oefent met het begrijpen van verkeerssituaties en de toepassing hiervan bouw je verkeersinzicht op. Dit helpt je controle te houden tijdens je rijlessen. Je zit meer ontspannen achter het stuur, wat het leerproces bevordert.

De theorielessen worden elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur gegeven in het Cwartier, Beekstraat 54, 6001GJ Weert (oud gemeentehuis).. Voor meer informatie, neem contact op.

LESAUTO

De autorijlessen voor zowel categorie B, personenauto, als voor categorie E bij B, personenauto met aanhangwagen, worden gegeven in de nieuwe Suzuki Vitara 1.6 High Executive Diesel. Deze stoere auto is voor kleine en lange mensen erg overzichtelijk en makkelijk wendbaar. Hij stuurt lekker en inparkeren gaat ook heel soepel. De auto is o.a. voorzien van een achteruitrijcamera, cruisecontrole, panoramadak en een multimediasysteem met touchscreen.

Zo bieden wij jou, als beginnend rijder, een prettige en veilige lesomgeving. Met een zeer gunstig 320 NM koppel is deze Vitara zeer geschikt voor het trekken van een aanhangwagen.
Bekijk hieronder de foto's.